marblj ITSPEA 1

2006 - OLPC

OLPC on USA One Laptop per Child Association projekt. Selle eesmärgiks oli luua võimaluse arengumaade lastel saada paremat haridust. Seda saavutati luues haridusvahendeid ning luues nende jaoks ka tarkvara ja sisu. Haridusvahendiks oli väike roheline arvuti koos erekollase vändaga. Seade oli esimene töötav prototüüp Negroponte uuele mittetulunduslikule OLPCile, mida nimetati "roheliseks masinaks" või lihtsalt "100 dollari sülearvutiks".







1970ndad - C-keel

C-programmeerimiskeel on populaarne ja kasutamiseks lihtne progammeerimiskeel. Mõned väidavad, et C-keel on programmeerimise alus. Teades C-keelt on lihtne arusaada teistest programmeerimiskeeltest, mis kasutavad C-keele omadusi. C-keele rajajaks on Dennis Ritchie. C-keel sisaldab ALGOL, BCPL ja B-programmeerimiskeelte funktsioone ja palju muid lisamõisteid.


1930ndad - Dvorak Simplified Keyboard

Dvoraki klaviatuur on klaviatuur, millel kõige rohkem kasutatavad tähed on paigutatud kodureale (keskmisele reale). Keskmist rida peeti kõige mugavamiks tähtede asendiks. Kõik täishäälikud on paigaldatud vasakul pool klaviatuuri ja levinumad kaashäälikud (s, d, t, h, n) paremal pool klaviatuuri. 






Allikad

1. What is C Programming Language? Basics, Introducion, History; https://www.guru99.com/c-programming-language.html

2. One Laptop per Child; https://www.onelaptopperchild.org/

3. OLPC´s $100 laptop was going to change the world - then it all went wrong; https://www.theverge.com/2018/4/16/17233946/olpcs-100-laptop-education-where-is-it-now

4. The Dvorak Keyboard Layout; https://www.daskeyboard.com/blog/the-dvorak-keyboard-layout/

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

ITSPEA 5

ITSPEA 10