ITSPEA 3

 Uue meedia mõju traditsioonilisele meediale.



Kuni 1980. aastateni toetus meedia peamiselt trükiväljaannetele, televiisorile ja raadiole. Interneti ja digiseadmete kasutuselevõtust tingituna on meedia viimase 25 aasta jooksul läbinud hüppelise arengu. Uue meedia tulek on tavameediat igatipidi mõjutanud, nii positiivselt kui ka negatiivselt.


Alustame negatiivsest poolest. Uue meeida tulekuga on informatsiooni levitamise viis muutunud. Informatsioon hakkas põhiliselt levima interneti teel, tehes seda kõigile kättesaadavaks. Tarbijatel tekkis võimalus saada informatsiooni koheselt ning kõikvõimalikest väikestest platformidest, tehes suuri uudisteportaale aegunuteks. 


Positiivseks mõjuks võib välja tuua selle, et sotsiaalmeedia on lihtne vahend artikli ulatuse suurendamiseks. Lihtsalt säutsudes või postitades artiklile lingi, võib see sõltuvalt jälgijate arvust jõuda sadade kuni tuhandete uute tarbijateni ning annab võimaluse ka tarbijatel neid edasi jagada, jõudes ka nende jälgijateni. Tänapäeval veebipunktid ei avalda ainult lugu, vaid postitavad selle ka oma Twitteri voogu, nii et nende sotsiaalsed jälgijad seda seal klõpsaksid.


Kuigi uus meedia on traditsioonilist meediat mingilviisil negatiivselt mõjutanud, usun, et nad täiendavad üksteist. 



Allikad:

1. How Social Media Has Changed Traditional Media; https://www.shiftcomm.com/insights/social-media-changed-traditional-media/

2. The impact of digital media on traditional media; https://iws.gov.pl/the-impact-of-digital-media-on-traditional-media/



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

ITSPEA 5

marblj ITSPEA 1

ITSPEA 10